HTML

Progmat

Utolsó kommentek

Mindennapi kódsoraink

2009.04.29. 14:22 Imeron

Eclipse gyorsítása

Címkék: java hack trükk beállítás eclipse

Eclipse alatt dolgozó Java fejlesztők bizonyára már tapasztalták, hogy mennyire lassú tud lenni az Eclipse, különösen induláskor illetve több plugin használatakor. Csodák nincsenek, som múlik a processzoron vagy merevlemezen és egy hibás vagy lassú pluginen se lehet segíteni, de jól megválasztott JVM paraméterek sokat tudnak javítani a teljes környezet tempóján. (Ez egyébként bármilyen nagyobb méretű Java programra igaz.)

Az alábbi paramétereket az eclipse.ini fájlba kell beírni a -vmargs sor után, soronként egyet. Az ini fájl az Eclipse telepítés könyvtárában található (legalábbis Windows alatt). Amennyiben nincs -vmargs sor a fájlban, akkor hozzunk egyet létre és ez után írkáluk be a megadott paramétereket. 

-Xms512m
-Xmx512m
-XX:PermSize=256m
-XX:MaxPermSize=256m
Ezek a paraméterek a JVM által felhasználható memóriát állítják be. Az "512m" 512 MByte-ot jelöl, ha valaki úszik a memóriában akkor nyugodtan írhat 1024-et is (~1500 fölött már csak 64-bites JVM-mel és 64-bites Eclipse-vel érdemes próbálkozni.)

-Xverify:nonea rendelkezésre álló memória bővítése mellett nem árt megadni, hogy a JVM ne ellenőrize a bytecode-ot, ez gyorsítja az osztályok, így az egész rendszer betöltését.

-XX:+UseConcMarkSweepGC
-XX:+CMSClassUnloadingEnabled
-XX:+CMSPermGenSweepingEnabled

 Ezek a beállítások a Garbage Collector működését módosítják. Ezek kifejezetten rendszerfüggő paraméterek (lásd források). Aki nem biztos a dolgában az csak az első két blokkban ajánlott paramétereket állíts

Egy fejlesztő (mérnök) teljesítményre vonatkozó igéreteket csak teszteléssel hajlandó elfogadni. A változtatásokat egy frissen telepített Eclipse 3.4.2 + Aptana Studio (RadRails és Python) alatt teszteltem. Tesztelés előtt párszor elindítottam az Eclipse-t, és fix Workspace-t állítottam be, hogy minimalizáljam a változó dolgokat. A tesztgép egy Core 2 Quad (2.5Ghz), 8 GByte memóriával. Az eredmény:

 Indulási idő (mp)
Gyári beállítások19
Ajánlott beállítások5

 

A különbség jelentős ezen a gépen. Nem csak számokban, hanem érzetre is. A beállítások eddig nem okoztak problémát.

Olvasnivaló a témában: Forrás, Netbeans.org: JVM performance switches, Java 5 Garbage Collection Tuning.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://progmat.blog.hu/api/trackback/id/tr661093562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása