HTML

Progmat

Utolsó kommentek

Mindennapi kódsoraink

2010.07.06. 13:36 Imeron

Eclipse 3.6 (Helios)

Megjelent az Eclipse legújabb, 3.6-os, Helios kódnevű verziója. A hír már elég régi, de a neten annyira alul volt reprezentálva, hogy nem volt nehéz elsikkadni felette.

Az átlagos Java fejlesző számára nem sok érdekesség van az új verzióban. Talán a legnayobb újdonság, hogy a Debug nézet kiírja az adott típusú objektum példányainak számát. Ezért az információért nem kell profilert indítani legközelebb. Ezen kívül szinte csak apróbb javítgatások kaptak helyett a Heliosban. Semmi egetrengető.

Eclipse szinten is lett a divatnak megfelelően App Store. Itt Eclipse Marketplace-nek hívják és az általános plugin kezeléshez hasonlóan picit nehézkesen használhatónak éreztem. Első pillantásra nem derült kis számomra, hogy egy plugin ingyenes-e vagy csak egy 30 napos próbaverzió amit később 1000 dollárért kell megvásárolni. Kicsit többet kellett volna másolni az ötletadótól :D.

A modern verziókezelők között a Mercurial után végre a Git is kapott rendes Eclipse plugint. Ha valaki szeretné a CVS/SVN után valamelyik trónkövetelőt kipróbálni, akkor mostmár mindkettőhöz elérhető a grafikus felült, nem kell a parancssorban bűvészkedni. Szerenécse a grafikus felület mögött nem a parancssoros verzió szerencsétlenkedik, rendesen implementálták Java alatt a git protokollt.

Az új verzió pár napos használata után úgy érzem ez a verzió nagyon kevés újdonságot tartalmaz. Szinte még letölteni is alig éri meg. Remélem ez azt jelenti, hogy a fejlesztők már a következő nagy ugrásra, az Eclipse 4-re koncentrálnak. Az Eclipse 4.0 egyébként hamarosan, július utolsó hetében érkezik. Kíváncsian várjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://progmat.blog.hu/api/trackback/id/tr742133325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása