HTML

Progmat

Utolsó kommentek

Mindennapi kódsoraink

2009.05.29. 10:50 Imeron

Grafikus elemek gyors elérése Eclipse alatt

Címkék: trükk eclipse billentyűkombó

Az IDE-k nagy hátránya, hogy egy viszonylag egyszerű funkció eléréséhez is sokszor menük mélyére kell túrni tucatnyi klikkeléssel. Ez megszakítja a "flow"-t, csökkenti a hatékonyságot, és a 115.-dik alkalommal borzasztóan unalmas is lesz. (Copy-paste menüből, valaki?)

A programozó legjobb barátja a billentyűzet. A szerkesztőkben vagy IDE-ben pedig a a különböző billentyűkombinációk.

Egyik nagyon hasznos billentyűkombó az Eclipse-ben a 3.3 óta elérhető Quick Access (Ctrl+3) az az "gyors elérés". Ennek segítségével az Eclipse összes elemét (menüpontok, beállítások, nézetek, stb.) elérhetjük egy gyorskereső funkció segítségével (lásd kép). A camel case is támogatott. Tehát PE-re a Pacakge Explorer és a Project Explorer is előjön.

Másik hasznos billentyűkombináció a Quick Switch Editor (Ctrl+E). Ez a megnyitott szerkesztő (tabok) közötti váltogatást könnyíti meg. Aki sok ilyet szokott megnyitni az örülni fog ennek a funkciónak.

Mostmár csak az kell, hogy valaki tényleg rendesen megvalósítsa a funkciót. Egy valódi, bővíthető Eclipse command line-ra lenne szükség. Elég legyen olyat beírni, hogy "run project1" a project1 futtatásához vagy "new class JavaClass1" egy új osztály léterhozásához az aktuális projektben. Mint az Ubiquity a Firefox-hoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://progmat.blog.hu/api/trackback/id/tr361148920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása