HTML

Progmat

Utolsó kommentek

Mindennapi kódsoraink

2010.03.05. 09:39 Imeron

Forradalmi Google teszteszköz?

Címkék: java tesztelés alapelvek metodológia

Ismeri mindenki a Google Testing Blog-ot? A Google több-kevesebb gyakorisággal frissített blogja általános tesztelés és a "hogyan írjunk tesztelhető programot" témakörben tartalmaz pár remek írást. Az általános témák nem mindig túl érdekesek, de a technikai leírások Misko Hevery-től szerintem kifejezetten jók. Utálod a jUnit-ot? Sehogy se érted miért jó a Test-Driven-Development (TDD)? Olvass el pár írást tőle és lehet, hogy megváltozik a véleményed. A példák Java-ban íródtak, de a metodológia bármelyik OO nyelvre használható. A Misko-féle blog bejegyzések elérhetőek összegyűjtve egy PDF fájlban is Writing Testable Code címmel.

legfrissebb bejegyzés valami nagy dobásról árulkodik a Google részéről tesztelés témában. Röviden összefoglalva azt írják, hogy az utóbbi 20 évben a tesztelés nem fejlődött sehova. A munka nagy része teljesen manuális, az automatikus teszteket minden apróbb változás után módosítani kell. Eközben a technológia óriási léptékkel fejlődött; 20 évvel ezelőtt még senki se hallott az internetről. Itt jön képbe a forradalmi Google teszteszköz ami végre nagyot lendít a tesztelés folyamatán.

"Imagine writing a single simple script that exercises your app, the browser and the OS at the same time and using the same language. Not enough for you? Imagine building an app and having it automatically download all applicable test suites and execute them on itself."

"Képzelj el egy olyan script nyelvet, amellyel egyszerre lehet a programodat, a böngészőt és az operációs rendszert tesztelni. Nem elég? Képzeld el, hogy fejlesztés közben az ekszköz letölti magának az összes alkalmazható teszt csomagot és le is futtatja magán." - a szerző szabad fordítása.

Elég vadul hangzik. Kíváncsi vagyok mit főztek ki a Google srácok. Így elsőre valami olyasmit tudnék elképzelni mint amit a GWT (Google Web Toolkit) tett a JavaScript-es AJAX fejlesztéssel. Az első részletekre mindenesetre nem kell már sokat várni, hisz már máricusban lesz róla konkrétum.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://progmat.blog.hu/api/trackback/id/tr121810847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása